Högkvalitativa möbler utformade för att skapa bra inlärningsmiljöer i skolan och förskolan.
Form o Miljö har huvudfokus på utveckling och produktion av möbler för skolor, förskolor, äldreomsorg samt kontor och offentliga miljöer.

Kvalitet och funktion
Kvalitet och funktion anpassas till dessa områden och baseras på lång erfarenhet från branschen. Vi designar våra egna möbler och har ett nära och kontinuerligt samarbete med arkitekter och användare angående design och funktion. .

Form O-miljö tar hänsyn till säkerhet och miljö och ser till att all produktion sker på rätt sätt, helt ner till detaljnivå. Vi arbetar aktivt för att våra produkter ska certifieras i enlighet med Svanen, Möbelfakta och Giftfri förskola. Vårt miljöarbete kännetecknas av tanken på återvinning; att allt som utvinns ur naturen ska användas hållbart, återvinnas eller bortskaffas med minsta möjliga resursförbrukning. Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra vårt miljöarbete i samarbete med anställda, leverantörer, intressenter och kunder med målet att inte bara uppfylla de befintliga kraven utan också bryta dem.

Giftfri 
Ikke-giftig førskole er et svensk initiativ startet av Swedish Society for Nature Conservation. Initiativet arbeider aktivt for å minimere mengden farlige stoffer i førskoler i Sverige, og i dag jobber 75% av Sveriges kommunale førskoler med Giftfri førskole. Møblene i vårt sortiment som er merket med Giftfri førskole blir således, i tillegg til EUs juridiske standarder, ytterligere kontrollert og godkjent i samsvar med anskaffelsesmyndighetens direktiv.

Svanemerket
Svanemerkede møbler oppfyller miljøkravene til råvarer som tre, metall, møbeltrekk og plast. Det stilles også tøffe krav til kjemikalier som brukes til fremstilling av møblene. Svanemerkede møbler er av høy kvalitet og har blitt testet for holdbarhet. De er blant de minst miljøskadelige på markedet. Möbelfakta Möbelfakta er en kravspakke for møbler som skal være til hjelp uansett om du er produsent, kjøper, forhandler eller forbruker. Kravene er basert på tre deler: kvalitet, miljø og samfunnsansvar.

 
 

Boka ett möte med oss

 
 
 
Våra varumärken
 

Omklädningsrum
Sarpborg Metall är ett att Skadinviens mest sålda produkter till omklädningsrum, skolor, kontor och industri. 

Skol- och förskolemöbler
Form O Miljö är vårt varumärke för möbler för skolor och förskolor med flexibla lösningar som tar hand om skolans behov av lekfulla och stimulerande miljöer

 

Kontorsmöbler
Ergoff är vårt varumärke för ergonomiska höj/sänkbara skrivbord, kontorsstolar, konferensbord och inredning för det aktiva kontoret

Verkstadsinredning
GBP Ergonomics är vårt varumärke för inredning av ergonomiska arbetsplatser för industri, verkstäder och lager. En av Skandinaviens ledande tillverkare.